GreekEnglish (UK)

Συνταγές με πεκορίνο

.

Πένες με Πεκορίνο Αμφιλοχίας (τύπου Πεκορίνο)

Μια συνταγή για γρήγορο και νόστιμο φαγητό

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 1 ¼ του φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνο
  • 1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, τα σουρώνουμε κρατώντας 2 φλιτζάνια από το νερό που έβρασαν.
Όση ώρα έβραζαν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ζαμπόν για 8 λεπτά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά του τηγανιού στην κατσαρόλα με τις πέννες.
Από πάνω ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο, τον κρόκο Κοζάνης (σαφράν), την κρέμα και το νερό που κρατήσαμε.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο πεκορίνο.

Καλή σας Επιτυχία!!

.

Ομελέτα με Πεκορίνο Αμφιλοχίας (τύπου Πεκορίνο)

Μια συνταγή εύκολη, νόστιμη και γρήγορη

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 5 αβγά
  • τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • 1 καυτερή πιπεριά ξεραμένη, χωρίς σπόρους
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι για ομελέτα, τηγανίστε την καυτερή πιπεριά στο λάδι, ρίξτε αυτό το λάδι σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
  • Σπάστε τα αβγά μέσα στο λάδι, προσθέστε και το τριμμένο τυρί, χτυπήστε τα και ρίξτε το μείγμα στο καυτό τηγάνι που έχετε αφήσει ελαφρά λαδωμένο.
  • Τηγανίστε την ομελέτα και από τις δυο πλευρές και σερβίρετέ τη.

Μπορείτε να φτιάξετε την ομελέτα επίσης με φρέσκιες καυτερές πιπεριές (χωρίς τους σπόρους τους), κομμένες σε σχήμα δαχτυλιδιού τις οποίες θα τις μαγειρέψετε μαζί με την ομελέτα.

Καλή επιτυχία!!